Skip to main content

Het Polder Hofje biedt niet alleen comfort van wonen, maar geeft de ondersteuning waar nodig. Een sterk team is er voor de bewoners om vragen te beantwoorden en eventueel zorg te regelen. IMG 7242Het wonen in een hofje biedt veel voordelen; een sociale controle en -gemeenschap geven gevoel van veiligheid en saamhorigheid. Een beetje terug naar de tijd van toen, maar met de moderne mogelijkheden van vandaag de dag.

Helaas neemt de assertiviteit met de leeftijd af en kan isolement een dreiging vormen. Het samenbrengen en het organiseren van activiteiten gezamenlijk met de bewoners van Het Polder Hofje trekt de oudere burger over de streep om te socialiseren. Elkaar helpen bij gebrek, het gesprek aangaan, dit is mede een onderdeel van de functie van de zorg die iedere dag een aantal uren aanwezig is. Even een klusje, het beantwoorden van een vraag, maar ook een zuster/broeder die even een praatje maakt met de bewoners van het Polder Hofje.
Fijn je oude dag in, zonder onzekerheden te hoeven leven; ’wat te moeten als de gezondheid het tijdelijk of langdurig laat afweten.’ Zorg wordt geregeld en er wordt meegedacht. U houdt de regie en de mogelijkheid om zo lang mogelijk, met als doel tot het eind, in uw eigen woonomgeving te blijven. De mogelijkheid van zorg, 24 uur per dag in een sociale leefgemeenschap; in het Polder Hofje, zonder zorgen maar met zorg omgeven.


GEVOEL VAN SAAMHORIGHEID


Het Polder Hofje heeft een vereniging van eigenaren. Het Polder Hofje bezit een eigen recreatieruimte. ‘De Orangerie’. Deze ruimte is een ontmoetingsplaats die over een keukentje beschikt en voldoende ruimte biedt voor een gezellig kopje koffie en/of borrel. Maar ook voor een verjaardag zal het uiterst geschikt zijn, want vele ouderen hebben grotere families. Hoe fijn is het als alle naasten tegelijkertijd op visite kunnen komen?