Skip to main content

Doelgroep

Wanneer praat je over senioren? Wanneer wil je in het Polder Hofje wonen? Ik vind dat een vraag waarbij ieder zelf een antwoord dient te geven. Mensen kunnen in Het Polder Hofje komen wonen vanaf de leeftijd van 55 jaar.

Het Polder Hofje is geen bejaardenhuis, waar men ‘samen koffie moet drinken’. Het hofje is voor senioren, waarbij bewoners rekening houden met het ouder worden. Want helaas gaat dit vaak met gebreken. Op zich geen belemmering om zelfstandig te blijven wonen en de zelfregie te houden.

In het Polder Hofje zijn de woningen toekomstbestendig.
Mensen worden ouder, maar vaak blijft de geest jong. Mensen gedijen niet in ‘seniorenwoningen anno 2018’; Gelijkvloers en kleine ruimten. Ik ben van mening dat dit niet meer van deze tijd is. Mensen houden van ruimte, mensen houden van een leefomgeving waar ze iemand kunnen ontvangen. Dus toch groter, maar wel op een manier dat het toekomstbestendig is. Want hoe jong van geest wij ook blijven, lichamelijke ongemakken komen vaak met de jaren.
Een toekomstbestendig huis is niet alleen een huis met een lift en rolstoelvriendelijk sanitair, maar dit houdt veel meer in. Hoe ouder mensen worden, hoe meer kans je hebt op isolement.

Het regelen van zorg, wanneer nodig, is een ingewikkelde casus. Thuiszorg, huisartsen, zorgverzekering, wijkverpleegkundige, gemeentelijk WMO zorgloket, zorgverzekeringswet; burgers zien door de bomen het bos niet meer.

Het Polder Hofje beschikt over een team dat bestaat uit gemotiveerde enthousiaste verpleegkundigen en verzorgenden. Op werkdagen in de ochtend is er altijd een teamlid aanwezig. Zij zijn er om vragen te beantwoorden, om beheerzaken te regelen en een gezellig kop koffie te drinken. Zij zijn de spil van Het Polder Hofje.